Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven voor een woning?

Je kan je interesse kenbaar maken voor een woning via onze website Realestate.nl, dit kan middels ons contactformulier. Je kunt ook mailen naar info@realestate.nl. Graag ontvangen wij bij jouw aanmelding een overzicht van jouw netto inkomen.

Moet ik inschrijfkosten of bemiddelingskosten betalen?
Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Hoe verloopt het verhuurproces?

Wanneer wij jouw aanmelding hebben, zullen wij toetsen of je in aanmerking komt voor de woning naar aanleiding van jouw netto inkomen. Wanneer jouw netto inkomen toereikend is, zullen wij contact opnemen voor een bezichtiging. De bezichtiging vindt vaak plaats in de vorm van een open huis.

Wanneer je naar aanleiding van de bezichtiging geïnteresseerd bent om te huren, kan je ons dit via de mail laten weten. Wij zullen vervolgens het inschrijfformulier toezenden. In het inschrijfformulier staat welke overige documenten wij van jou nodig hebben.

Wanneer wij alle documenten in goede orde hebben ontvangen, zullen wij deze beoordelen en eventueel aanvullende informatie vragen. Aan de hand van de door Realestate.nl gestelde inkomenseis en volledigheid van jou dossier wordt een woning toegewezen aan de best passende kandidaat.

Vervolgens zal er door Realestate.nl een huurovereenkomst worden opgesteld. Een concept versie zal worden toegestuurd aan de nieuwe huurder. Wanneer wij de getekende huurovereenkomst retour hebben ontvangen en betaling van huur en borg hebben ontvangen zal er een afspraak worden ingepland voor oplevering.

Welke documenten dien ik aan te leveren?

Om in aanmerking te komen voor een woning hebben wij volgende documenten nodig:

 • Inschrijfformulier
 • Kleurenkopie legitimatie
 • Kleurenkopie bankpas
 • Overzicht DUO (indien van toepassing)
 • Overzicht bijschrijving DUO op rekening (indien van toepassing)
 • Kopie studentenpas
 • 3 recente loonstroken
 • Bijschrijving 3x loon op rekening

Van een eventuele borgsteller ontvangen wij graag de volgende documenten:

 • Kleurenkopie legitimatie
 • Kleurenkopie legitimatie partner
 • 3 recente loonstroken
 • Bijschrijving 3x loon op rekening

Let op, alle documenten dienen in 1 pdf aangeleverd te worden.Alleen complete dossiers worden in behandeling genomen. Voor vragen met betrekking tot de privacy van je gegevens, lees het privacyreglement op onze website.

Op welke wijze moet ik mijn documenten aanleveren?

Wij ontvangen alle documenten digitaal in 1 pdf. Los toegezonden documenten zullen wij niet in behandeling nemen.

Waarom moet ik deze documenten aanleveren?

Wij hebben de verschillende documenten nodig om na te gaan of je voldoet aan de door Realestate.nl gestelde inkomenseis. Het hebben van een vast inkomen is van belang om in te schatten of je een geschikte kandidaat bent, om zo de kans op een eventuele huurachterstand te beperken.

Hoe gaat Realestate.nl met mijn gegevens om?

Alle documenten worden uiteraard in vertrouwen behandeld. Wanneer je jouw documenten hebt toegezonden en je bent niet geselecteerd zullen wij jouw documenten vernietigen.

Zie voor verdere informatie ons privacyreglement.

Hoe worden de woningen toegewezen?
Naar aanleiding van de ontvangen documenten zal Realestate.nl een woning toewijzen aan de best passende kandidaat.
Kan ik als student een huurwoning krijgen?
Dit is mogelijk. Realestate.nl verhuurt regelmatig woningen die geschikt zijn voor studenten en/of woningdelers.
Wanneer is een borg van toepassing?
Realestate.nl rekent altijd standaard 1 maand huur als borg. In sommige gevallen zal er een afwijkende borg worden gevraagd. De borg krijg je weer terug als je bij het verlaten van de woning deze in dezelfde conditie oplevert als deze was aan het begin van de verhuur.
Wanneer is een borgsteller/garantsteller van toepassing?
Wanneer je zelf niet voldoet aan de inkomenseis van minimaal 2,5 keer de huur aan netto inkomen, kan er iemand garant voor jou staan. In de meeste gevallen zijn dit ouders. De ouders staan hierbij borg en zullen een akte van borgtocht ondertekenen. Deze akte van borgtocht is altijd in combinatie met een daadwerkelijk betaalde borg voor de woning.
Wanneer wordt de woning opgeleverd?
Wanneer Realestate.nl van de huurder de getekende huurovereenkomst retour heeft ontvangen en wanneer betaling van borg en huur is voldaan, zal er een afspraak ingepland worden voor oplevering.

Op de hoogte blijven van ons nieuwe aanbod?

Via onze social media kanalen ben je als eerste op de hoogte van de nieuwe woningen.